tisdag 3 maj 2011

TrotsSnart fyller Lilla L 3 år och man kan lugnt säga att den sk 3-årstrotsen har infunnit sig med råge. Allting ska hon göra själv. Ta mat själv, borsta tänderna själv, borsta håret själv, klä sig själv och inte minst gå själv. Man får inte bära längre. Det är många "näe" som kommer ur den lilla damens mun varje dag. Och arg blir hon. Denna lilla ljuliga varelse kan bli så arg på oss när det inte blir som hon tänkt. Men i grund och botten är det förstås någonting bra. Trots innebär utveckling och en vilja till självständighet. Det gillar vi.

2 kommentarer:

Jenny & alla A & lillasyster N sa...

Har en trotsig 3-åring här oxå! Kommer mkt Nej Nähe Släpp Gåå ur hennes mun. Har även lagt till lite gråt i "jag vill ha scenerna..." Jobbigt men samtidigt roligt!

Lotta sa...

Kul att se att ni lagt ett inlägg och kul att få se en ny bild på lilltjejen. De växer fort och det händer mycket med dem.

Trots känner vi igen här också, liksom ilska när det inte blir som man tänkt sig. Precis som ni säger är det en blandad känsla av irritation och glädje över att hon faktiskt tar för sig och aktivt visar vad hon vill. Kul att se att de blir så självständiga. Det är ju en av sakerna man önskar för sina barn.

Lotta, Saras mamma