torsdag 2 juli 2009

Sol och ännu mer sol

Pappa J skriver:

Den här sommaren har pendlat mellan extremerna så här långt. Först var det brittiskt höstväder och den senaste veckan cypriotiskt strandklimat. Lilla L verkar lika glad oavsett vilket.

En sak vi väldigt ofta får höra av folk som träffar henne är att hon alltid är så förnöjsam. Man blir ju blind för sitt eget barns speciella egenskaper eftersom man inte riktigt har något att jämföra med. Men nu när så många har sagt det så har jag börjat tänka på det. Och det är verkligen sant: Man kan ta med henne överallt. Oavsett om hon är på allsvensk fotbollsmatch eller på stökigt fik inne i stan så är hon nästan alltid lika nöjd och glad.

Det är så lätt att tänka att de speciella egenskaper ens DS-barn har hänger ihop med själva diagnosen. Men jag har blivit allt bättre på att se vad som är Lilla L och vad som hade varit henne oavsett diagnos.

Har kommit fram till att hon är en solstråle, helt enkelt. Ska bli så spännande att se vad hon gör med sitt goda humör den dag hon kan berätta lite mer om vad hon tänker och känner.

Inga kommentarer: