tisdag 8 december 2009

Sockersöt

Pappa J skriver:

Lilla L börjar komma i form igen efter operationen. De sa när vi lämnade sjukhuset att barn som opererats ofta kan vara annorlunda i humöret flera veckor efter att de har kommit hem.

För hennes del har det framför allt handlat om två saker: Hon har plötsligt fått väldigt svårt att somna på kvällarna. Kanske är det narkosen som spökar. Kanske ett diffust minne av att ha somnat och sedan vaknat upp med konstiga slangar och sladdar som skaver och sticker ut från olika ställen på kroppen.

Men en ännu tydligare följd är att hon kinkar med maten. Fruktgröt har alltid varit ett säkert kort - något hon aldrig säger nej till. Därför var det gröt hon fick leva på de första dagarna efter operationen. Och det var också det enda hon åt. Men nu när vi är hemma vägrar hon ta ens en sked. Kanske påmminer smak och lukt för mycket om smärta och narkosmedel. Så nu får vi lirka i henne söta yogurtar och liknande på morgnarna.

Kakor, bullar och glass går förstås också alltid hem. Och beskedet från vårdpersonalen var att "sött är bättre än ingenting". Men nu är det kanske dags att vrida tillbaka henne till sundare vanor?

4 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Saga har också precis haft en period där mat inte varit alls intressant. Saga brukar vara tjejen på god aptit.
Hon har ju inte genomgått någon operation men tänderna har spökat... Kanske er lilltjej också har tänder på g?! En kombination kanske?
Hoppas aptiten snart kommer tillbaka, så länge får ni ha fest varje dag;)
kram Maria

Lotta sa...

Här funkar pannkakaor för det allra mesta, även om allt annat kinkas med. Det känns ganska OK för då får de i alla fall i sig något. Hoppas det rättar till sig snart!

Anonym sa...

Hej, va skönt att Lilla L har operationen bakom sig och att allt gått bra.
Kan det vara så att hon faktiskt har mer ork nu att vara vaken när hjärtat inte behöver jobba så hårt? Eller verkar hon trött utan att kunna somna?
Efter vår dotters op märkte vi en jättestor skillnad i hur mycket hon orkade "hålla i gång".
Allt gott Annika

Fredric och Jag sa...

HEj
Barn som gjort en hjärtoperation kan få mardrömmar som håller i sig ett tag. Fredric har oxå haft några veckors dåliga sovvanor och varit väldigt mystokig. Han vill liksom inte släppa. Men efter ett tag så blir sovandet som vanligt igen...