tisdag 11 november 2008

Högervriden

Pappa J skriver:

Vi har länge funderat över varför Lilla L så gärna fäller ner huvudet åt höger. När vi lägger henne på mage (vilket man ju ska göra ofta för att hon ska få träna de viktiga nack- och ryggmusklerna) - då lyfter hon i och för sig upp huvudet rakt till en början. Men så fort hon blir trött lägger hon sig att vila med vänster ansiktshalva ner mot filten. Hon vänder ALLTOD huvudet åt höger. ALDRIG åt vänster.
Och när vi drar upp henne i sittande faller huvudet ALLTID ner åt höger.

Vi har undrat lite över det där och sedan igår har vi en väldigt stark teori. (Internet har revolutionerat tillvaron för alla läkar-wannabes och hypokondriker). Troligen har Lilla L har torticollis. Det innebär att halsmuskeln på ena sidan är lite kortare - något som alltså får huvudet att "falla ner" lite åt det hållet. Det har inget med DS att göra utan kan hända vilket barn som helst.

Medicinen heter sjukgymnastik och om det upptäcks i tid ger det i regel inga bestående men. Men ändå. Stackars liten. Hon behövde inte det.

1 kommentar:

Lena sa...

Oj, stackars lilla tjejen.
Har en arbetskamrat vars barnbarn har just detta och det barnet är helt frisk från detta nu men för detta barn tog det ca 1 år att jobba bort det.
Tyvärr vet jag inte vad de gjorde för träning.