måndag 10 november 2008

Navelsträngen - andra klippet

Pappa J skriver:

Pappans hedersuppgift i samband med förlossningen känner ni alla till. Barnmorskan sätter två klämmor på bebisens navelsträng. Sen gäller det att lyckas sikta mittemellan de där två plastgrejorna och klippa till. Låter inte så komplicerat men när hela ens känsloliv är i uppror kan det vara en nog så svår uppgift.

Men även om jag rent fysiskt lyckades klippa av den på BB så finns det många stadier att gå igenom innan den är helt av. I helgen gick vi igenom det andra stadiet. För första gången lämnade vi bort Lilla L en hel kväll och gick ut tillsammans. Hon fick vila i farmors och farfars trygga händer medan vi gick på Moneybrothers akustiska konsert på Södra Teatern.

En fantastisk upplevelse! Han är en riktig fullblodsartist. Trots att det var en sittande konsert som alltså genomfördes med akustiska instrument så var det tokdrag hela tiden. Och när sedan brandlarmet gick mitt i konserten så visade han hur extremt trygg han är i sin roll.

Vi fick alla lämna byggnaden och gå ut och ställa oss på Mose Backe torg tills orsaken bakom brandlarmet klarnade. Risken var förstås överhängande att vi i publiken skulle kallna där ute. Men precis när vi börjar undra vad som ska hända hörs plötsligt Pengabrorsans röst - nu i en ännu mer akustisk version. Från en alldeles vanlig parkbänk fortsätter han konserten med sin största hitlåt "dom vet ingenting om oss". Publiken står i stort sett på honom. Men trots det ser han helt obesvärad ut. En riktig entertainer. Och när vi efter tio minuter fick trava in igen var vi betydligt varmare än när vi kom ut. Stämningen under den sista delen av konserten var magisk.

Tack Anders för en förtrollad kväll. Lilla L lär få tillbringa ännu en kväll i barnvakts sällskap nästa gång du drar på turné.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad härligt, låter som en riktig toppen kväll! Kram!