onsdag 4 februari 2009

Vi gillar också att läsa.....

Vi har blivit utmanade av Masarinmamman att gå igenom våra bokhyllor. Intressant det där med vilken författare som det finns flest böcker av i bokhyllan. Hos oss visade det sig vara Jan Guillou. Hmm, känns inte som om det stämmer särskilt väl överens med vad vi faktiskt läser i dag. Dessutom, den enda boken mamman har läst av Guillou är Ondskan. Pappan har väl läst dom flesta av honom

Pappan får många nyutgivna böcker via sitt arbete, både romaner och biografier och läser en hel del. Senast lästa bok för pappan var PO Enquists "Ett annat liv". Båda läser vi ofta nya böcker som kommer ut och som verkar vara spännande. Under sommaren, i hängmattan, absolut deckare. Både för mamman och pappan.

Mamman som ingår i en bokcirkel läser väldigt brett. Allt från klassiker till deckare. Några favoriter under 2008 var helt klart "En halv gul sol" av Chimamanda Ngozi Adichie samt "Flyga drake" av Khaled Hosseini.

Storebror H gillar att läsa Harry Potter, HC Andersens sagor, Lasse-Maja samt den gamla hederliga Kalle Anka-tidningen.

Lillebror M läser gärna Lasse-Maja-böckerna och Bamse förstås.

Lilla L gillar också när vi läser. Det har vi gjort för henne sedan hon var ett par månader gammal. Antingen hänger hon med på sagoläsningen för killarna och då får hon lyssna till ovanstående. På tu man hand med henne blir det Babblarna. Storögt tittar hon på bilderna och verkar verkligen gilla det. För henne väntar sedan en hög med barnböcker på vinden, mycket Astrid Lindgren förstås.

Nu skickar vi utmaningen vidare och undrar hur det ser ut i bokhyllan hos

Snorpan och Spiggen
Tjejerna Två
Söt och Snygg

2 kommentarer:

Lena sa...

Tack!
Ska ta tag i utmaningen i morgon, just nu är det snart läggdags.

/Lena

Anonym sa...

Visst är det väl underbart att läsa! På en annan blogg kom den stora frågan - "Var läser du?" Denna fråga fick flera roliga svar, men ett som verkade vara ganska gemensamt för läsande småbarnsföräldrar var att på toaletten fanns det lektyr. Enda stället man kan få vara för sig själv en liten stund då och då. Detta stämmer ganska väl in på hur det är hemma hos oss också.

Något som är mycket roligt är när barnen själva börjar komma på det där med att läsa. De har alltid gillat när man läser för dem, men det är riktigt spännande när man nu kan hitta dem läsande lite varstans. Det är kul att läsa de böcker de gillar någon gång då och då och det blir riktigt intressanta diskussioner.

Kul utmaning med bokhyllan.