måndag 2 mars 2009

Na-na, Ma-ma eller kanske Hja-ma?

Mamma H skriver:

Länge har Lilla L kommunicerat flitigt med oss genom sina många olika sorters pruttljud. Det har pruttats högt och lågt, bestämt och vädjande. Nu är nästa steg i språkutvecklingen kommen. Lilla L kör hårt med na-na na-na och emellanåt ma-ma ma-ma. Storebror H hör även hja-ma, något som han välvilligt tolkar som hennes försök att säga Hjalmar. Det är underbart att höra dessa, ofta ganska så uppfodrande, långa melodier komma ur hennes mun. Och ärligt talat, vi började faktiskt tröttna lite på allt pruttande.

5 kommentarer:

Tojjan... sa...

Haha...ar glad att Lilla L är en flicka. sannolikt upphör hon med pruttandet (offentlig iallafall) inom några år. Jag är "dessvärre" utrustad med två söner som pruttar i kapp och skrattar halvt ihjäl sig åt det! Hm.

Ha en bra vecka,
mvh Tojjan

Tojjan... sa...

P.S Nu menade vi kanske inte samma pruttljud? Ler, oavsett om det är verbala eller andra så håller jag med om att ljuden kan bli lilte för bra ibland...D.S

mamma sandra sa...

Här ar det likadant, mycket pruttljud som kommer ur munnen! Men också alla andra möjliga ljud. Ljuvligt för örat!

Kram på er

Anonym sa...

Även här är det mycket pruttljud, ur munnen företrädesvis. Det roligaste som finns är att prutta mitt i gröten - det tycker brorsorna i alla fall. Det blir många skrattfester, så roa kan hon. Även ma-ma-ma-ma-ma, ba-ba-ba-ba etc kommer och det tolkas naturligtvis alltid till det man vill höra.

Ha det!

cpmamman sa...

Vad fint skrivet i din header! Verkligen mitti prick ;)

Kul att hela tiden hitta fler annorlunda underbara föräldrar här på nätet!