onsdag 28 oktober 2009

Svinigt

Pappa J skriver:

Igår var det så dags till sist. Efter tiotalet telefonsamtal och studsande mellan olika vårdgivare så fick Lilla L till sist sin vaccinationsspruta mot Svininfluensan. Vi har varit väldigt angelägna eftersom hon när som helst ska hjärtopereras och det sämsta som kunde hända är om hon skulle bli långvarigt sjuk.

För ska man kopplas till en hjärt- och lungmaskin får man inte ha så mycket som en antydan till snuva. Nu är hon i alla fall äntligen helt redo. Om man bortser från reaktionen på sprutan som hon självklart fick i natt med feber, smärta runt sticket och svårt att sova. Konstigt nog verkar det där drabba väldigt många.

Men hon verkar redan vara på bättringsvägen. Precis som varje morgon ålar hon omkring på golvet och tjoar. Rätt som det är blir det tyst. Ibland så länge som en kvart utan ett ljud. Då vet man att hon ligger och "läser" i någon bok eller veckotidning: Bläddrar fram och tillbaka, gång efter gång. Vet inte om det är bilderna hon gillar eller om det är själva bläddrandet i sig.

Hur som helst. Nu väntar vi bara på det där samtalet från barnthorax i Lund så att vi kan lägga den stora oron bakom oss.

4 kommentarer:

Erika sa...

Men usch då, ska L opereras. Det förstår jag att man gärna har bakom sig, långt bakom sig.

Maria sa...

Förstår er oro inför operationen och längtan efter att det ska vara över.
En liten tröst kan kanske vara att trots alla oro och känslomässiga berg och dalbana, kände vi oss väldigt trygga och omhändertagna i Lund när Saga opererades.

Ska ni åka ner hela familjen?
Trots att vi bara bor några mil från Lund valde vi att på hela familjen på Ronald MCDonald. Underbart ställe och så skönt att träffa andra i liknande situationer. Så nära en hemmamiljö man kan komma:)

Håller tummaran att telefonsamtalet snart kommer!
Kram Maria

Lilla L sa...

Känns skönt att höra att ni var nöjda med bemötandet i Lund.

Vi åker bara mamma, pappa + själva patienten. Pojkarna FÅR inte ens följa med tror jag nu i dessa flunsatider.

Mia sa...

Sänder mina varmaste styrkekramar inför kommande hjärtoperation. Inget jag skriver kommer att göra det lättare för er, det är bara att gå rakt in i upplevelsen och komma ut med en flicka med ett helt hjärta. Kram!