torsdag 14 maj 2009

Uteliv

Pappa J skriver:

Våren och sommaren är en härlig tid för småbarn. De behöver inte pälsas på så mycket, gräset är grönt, mjukt och skönt för dom att sitta på. De kan i lugn och ro upptäcka att det finns en värld utanför hemmets fyra väggar.

Men Lilla L är än så länge inte så intresserad. Efter vår tillbyggnad i höstas har vi nu hela trädgården kvar att fixa till. Gräsmattan är en jordhög, bråte ligger överallt och ogräset har julafton i hörnen av trädgården. Så vi hoppades på att kunna sätta henne under ett av äppelträden så kunde hon sitta där och upptäcka samtidigt som vi jobbade och slavade med att så gräs och hugga ner gamla träd.

Men hon stod bara ut en minut innan hennes karakteristiska jamande skrik hördes från (o)gräset. Hon var inte ett dugg sugen på att upptäcka något annat än mammas famn. Har aldrig haft ett barn som varit så kramigt som hon. Så det får väl bli en kramsommar istället för en trädgårdssommar. Sämre kan man ha, trots allt. Trädgården kanske får förbli en jordhög full av bråte. Bara man får kramas.

1 kommentar:

Mia sa...

Fint skrivet:P