tisdag 8 september 2009

Sugen att lära...

Mamma H skriver;

Så är man tillbaka i "verklighetens jobbliv" igen. Det är himla kul att vara i vuxenvärlden igen efter månader av hemmafruliv. Jag njuter och pappa J njuter. Och Lilla L verkar också nöjd med förändringen. Pappa J har snabbt avancerat på Lilla L:s poppislista. Dom båda beter sig som nyförälskade när jag kommer hem på kvällen. Med Lilla L händer det saker varje dag nu och hon är väldigt läraktig. Känslan när vi förstår hur mycket hon faktiskt förstår. Det är häftigt! Vi ber henne klappa händerna. Hon klappar händerna. Vi ber henne vinka. Hon vinkar. Vi ber henne om en puss. Vi får en puss. Vi ber henne peka ut näsa, mun, öra. Hon pekar gladeligen ut(men inte på sig själv utan på oss). Hon härmar oss också mer och mer. Ljud, olika läten, miner och tecken tar hon efter. Hon skrattar förtjust när vi talar/tecknar för henne att hon är duktig. Det gillar hon.

4 kommentarer:

Maria sa...

Vilken härlig tjej ni verkar ha!!!!
Ja, den där känslan när man förstår att de förstår är underbar. All respons man får är så värdefull!

En liten fråga: arbetar ni med Karlstamodellen?

Kram Maria

Lilla L sa...

Maria: Jo, det kan man väl säga att vi gör. Vår logoped på habiliteringen jobbar enligt Karlstadmodellen så hon ger oss små träningsprogram från gång till gång. Men vi försöker göra det som känns naturligt och kul och som passar Lilla L, följer inte slaviskt på något sätt.

Anonym sa...

Så klokt, så klokt. Tror absolut det viktigaste är att det känns kul, för alla!!!

Vi har nyss bytt logoped, den förra arbetade efter modellen medans den nya inte kan den... Funderar lite på hur det blir nu, tycker det finns många goda tankar med modellen! Men det blir säkert bra!

Maria

Anonym sa...

Å, vad härligt! Vi har också haft skiftbyte och Pappa är nu hemma med lilla Mira, som i sittande ställning nu tar världen med storm!