tisdag 24 november 2009

Dagen O minus 12 timmar



Pappa J skriver:

Sitter i ett rum som heter "Piggsvinet" på Ronald McDonalds hus i Lund. Det har varit ett intensivt dygn. Både händelserikt och fullt av motstridiga känslor. Å ena sidan lättnad över att operationen äntligen ska bli av. Å andra sidan en stor klump i magen över vad det faktiskt är hon ska vara med om.

Men precis som vi hört av andra tidigare är de oerhört proffsiga och vänliga på barnthorax här i Lund. Inget känns stressat eller forcerat. Man får tid och utrymme att ställa sina frågor. Oftast leder det till att den där klumpen i magen känns lite mindre. Men en del information har nästan motsatt verkan. Saker som var snittet ska läggas och att hjärtat ska stå still i 15-20 minuter. Ord som "narkos" och "respirator" känns inte heller så kul.

Nu är det i alla fall kväll. Vi har just badat Lilla L och tvättat henne med desinfektion. Intet ont anande sitter hon här i sina blå-vita sjukhuskläder och underhåller oss med sina gamla vanliga pruttljud. Nu ska både hon och vi varva ner och samla kraft inför morgondagen. Det kommer att behövas.

4 kommentarer:

Maria sa...

Känner väl igen mig...
Motstridiga känslor beskriver allt.

Minns tydligt Sagas operationsdag. Vi var så nervösa på morgonen att vi inte fick i oss något. När vi lämnat tjejen till narkospersonalen tog vi en tur på stan, man måste få timmarna att gå på något sätt. Vi lyckades få i oss en bulle! När Jens ringde 5 timmar senare och sa att allt gått bra var lättnaden total. Tåraran rann...

Imorgon finns mina tankar hos er!
Kram Maria

PS: om ni passerar rum "Sälen" kan ni hälsa från oss;) DS

Masarinmamman sa...

Tänker på er i morgon. Goda tankar för Lilla L! Det här kommer gå bra.

Anonym sa...

Kram på dig i dag, Lilla L. Och många tankar till dina föräldrar och brorsor som säkert är oroliga.
Malin, nära dig.

Lotta sa...

Blir snabbt tillbakaslängd ungefär ett år i tiden. Känslan sista kvällen inför operationen. Tårarna rann nog både då och när beskedet om att operationen lyckats kom. Jag tänker på er och hoppas allt är klart vid det här laget.
Kram