onsdag 25 november 2009

Den långa dagen

Pappa J skriver:

Tillbaka i "Piggsvinsrummet" på Ronald McDonalds Hus efter en dag vi aldrig kommer att glömma. På vissa sätt har den påmint om dagen då Lilla L låg i magen och doktorn ringde och berättade om hennes extrakromosom. Även den här gången kändes mobiltelefonen glödhet i fickan där den väntade på det utlovade samtalet från kirurgen.

Klockan 12.04 ringde han. Allt hade gått bra och han var nöjd. En sån enorm lättnad! Det var länge sen en så stor tyngd föll från bröstet. Då hade det gått tre och en halv timme sedan vi lämnade Lilla L nedsövd i operationssalen.

Ungefär en timme efter samtalet med kirurgen fick vi äntligen se henne igen. Hon såg så ynklig och medtagen ut där hon låg med alla slangar och maskiner och det stora bandage-plåstret på bröstet.

Vid sextiden kopplades respiratorn bort och hon andades för egen maskin igen. Hon såg rätt förvirrad ut när hon fick se oss. Inte konstigt med tanke på allt smärtstillande och sövande medel som har passerat genom hennes lilla kropp.

Men till sist, för någon timme sedan, kom ett litet pruttljud över hennes torra små läppar. Då kände vi att vi fullt ut har henne tillbaka.

8 kommentarer:

Lotta sa...

Vad skönt att allt gått bra! Visst är det en obeskrivlig lättnad när de ringer. Allt släpper på något vis. Vad skönt att hon slapp respiratorn så snabbt. Det tog Sara lite längre tid att bli av med sin, men när hon väl blev av med den kändes allt mycket bättre. Då är de på väg tillbaks!
Ta hand om er!

Anonym sa...

Vad skönt att höra!
/Malin

VARDAGSPUSSEL sa...

så härlgit att ett litet pruttljud kan vara så förentat med lycka! är så glad för er skull, toppen att allt gått bra! sköt om er

Kerstin B sa...

Så skönt å hoppas att hon återhämtar sig snabbt!

Maria sa...

Det var härligt att läsa!
Skönt att varken operation eller respiraton behövdes längre än så. Det räcker till...

Kram Maria

Anonym sa...

vilken resa! skönt att höra att allt gått bra. Ellen

Ulrica sa...

å, pruttljudets återkomst fick mig att fälla en liten tår av lättnad!

Unknown sa...

Vad skönt att allt gått bra! Blev lite tårögd när jag läste. Jag vet precis hur ni känner. Lycka till resterande tid och hoppas ni får komma hem snart. Ellie skickar en stor kram till sin duktiga och modiga lilla kompis! Kram Annika Och Ellie.